ЈУХОРСКЕ ВИЛЕ

ВРДЕНОВАЧКИ ОРЛОВИ

Пољопривредно газдинство Гајић из Обрежа

Прича о нама

Пољопривредно газдинство Гајић Радета из Обрежа се од 1990. године активно бави производњом паприке на површини од једног хектара (сорте: дукат и бело уво) , лубеница (сорта: Топ-ган) и воћњак вишања на површини од 60 ари (сорта: облачинска).

Облачинска вишња је сорта која се углавном размножава путем изданака. Стабло код ове сорте вишања је средње бујно и не расте много у висину. Коренов систем се развија углавном у површинским слојевима земље. Након бербе се у свежем стању може чувати око 4 дана и добро подноси транспорт. Цветови се појављују у другој половини априла и самоплодна је сорта. Плодови су јарко црвене боје, имају уједначено време дозревања (крајем јуна), лоптаст облик и просечна тежина им је око 3 грама. Укус им је накисео, а имају веома лепо изражену арому.

Међу најпопуларнијим великим културама лубеница је и хибрид Топ Гун који се активно узгаја у њиви овог газдинства. Одликује га кратко раздобље зрења и слатко месо. Састав лубенице садржи витамине А, Б, Е, фолну киселину, дијетална влакна, антиоксиданте.

Kontaktirajte nas

Broj telefona: 060000000
Подели
Skip to content